Cykeltyvene får det sværere

1000 aarhusianske cykler forsynes med alarm

1000 aarhusianske cyklister får nu tilbudt en gratis cykelalarm i et forsøg på at begrænse det store - og til stadighed stigende - antal cykeltyverier i byen. Hvert år anmeldes 6.100 cykeltyverier - en stigning på 28 procent siden 2007.

Det er Aarhus Cykelby der tager initiativ til uddellingen af de mange alarmer.

- Vi har i mange år kendt til alarmer i bygninger og biler - nu er turen kommet til cyklerne, siger projektleder Pablo Celis fra Aarhus Cykelby i en pressemeddelelse. Derfor tilbyder vi gratis cykelalarmer til 1000 cyklister i Aarhus, så vi kan få afprøvet konceptet med cykelalarmer i større skala. 

- Der er ikke mange aarhusianere, der kender til cykelalarmer, og derfor håber vi med projektet at kunne inspirere langt flere cyklister til at sikre deres cykler bedre med en effektiv cykelalarm, siger Pablo Celis.

Cykelalarmerne fungerer ved at udsende en høj hyletone, hvis cyklen bliver flyttet eller hvis cykellåsen bliver klippet over. I tilfælde af at cyklen eksempelvis blot vælter, hyler alarmen kun kortvarigt. Der tilbydes i alt tre forskellige alarmtyper til aarhusianerne.

Se mere om de tre cykelalarmer og muligheden for at få en gratis her.