Cult henter tidligere verdensmester

Det østjyske fusionshold har lavet en to-årig kontrakt med Gerald Ciolek

Foto: CULT Energy Pro Cycling

Det dansk-tyske fusionshold Cult Energy-Stölting Group præsenterede torsdag et nyt prominent navn, da holdet har skrevet en to-årig kontrakt med den stærke tyske rytter, Gerald Ciolek.

Den tidligere U23-verdensmester og Milano-San Remo-vinder Gerald Ciolek kommer til fra det sydafrikanske hold MTN-Qhubeka, oplyser Cult-holdet på sin Facebook-profil.

- Vi er sikre på, at vi kan give Gerald værktøjerne, som han behøver for at fortsætte udviklingen af sine kompetencer, siger Jochen Hahn, sportsdirektør på cykelholdet.

Det ambitiøse fusionshold har allerede skrevet kontrakt med folk som OL-guldvinder på bane, Lasse Norman Hansen, og veteranen Fabian Wegmann.

Cult sikrer sig Normann Hansen

Sprinteren Gerald Cioleks største triumf som senior var i 2013, hvor han vandt forårsklassikeren Milano-San Remo efter at have besejret klassikerspecialisterne Peter Sagan og Fabian Cancellara i en spurt.

Derudover har han en etapesejr i Vuelta a España fra 2009 og U23-verdensmesterskabet i 2006 som de fornemmeste meritter på sit cv.

Ciolek har siden 2013 kørt for MTN-Qhubeka, mens han tidligere i karrieren har kørt for hold som T-Mobile og Quick-Step.