Cult-chef: Vi skal vise os frem

Det østjyske Cult-hold får svært ved at køre med om sejren, men vil alligevel vise sig frem i Amstel Gold Race

Foto: Cult Vital Water

Det østjyske cykelhold Cult Energy når en milepæl, når det søndag for første gang er med i Amstel Gold Race og dermed debuterer i en af sportens berømte klassikere.

Mens det formentlig vil være urealistisk at stile efter en sejr i det skrappe selskab, vil det danske mandskab forsøge at køre offensivt og dermed sige løbsledelsen tak for wildcardet til løbet.

- Vi har to dagsordener: Vi skal lave det bedst mulige resultat. Og samtidig er det vigtigt at vise arrangørerne, at vi gerne vil være med til at deltage aktivt i løbet fra start, siger Cults sportsdirektør Michael Skelde.

Det handler om at få ryttere med i tidlige udbrud, som ikke har en reel mulighed for at holde til mål, men som til gengæld er sikret masser af tv-tid. Altså et klassisk tv-udbrud.

- Det bliver det kaldt, og det er det jo også. Men det er samtidig vigtigt for løbets udvikling, at der sker noget i feltet fra start, siger Michael Skelde.

Se: Altid på farten

Spændingen i Cult-lejren er stor under holdets forberedelser i den belgiske by Genk.

Selv om flere af rytterne har kørt klassikere på andre hold, er det altså første gang, at Cult som hold tager livtag med de prestigefyldte endagsløb.

- Det er et højdepunkt. Amstel Gold Race og Liege-Bastogne-Liege i næste weekend er de absolut største løb, vi har været med til.

- Jeg har brugt mange timer på dette hold gennem årene, og jeg er stolt af, at vi er kommet så langt, at vi kan være med her.

- Det understreger, at det ikke kun er i Danmark, at man har lagt mærke til, at vi har gjort det godt. Det er en kæmpe anerkendelse, siger Michael Skelde.

Se: Cult skal køre kult-klassikere

Holdets kaptajn, tyskeren Fabian Wegmann, har fået optakten smadret af sygdom, og det har lagt en dæmper på forventningerne, men alligevel drømmer sportsdirektøren om at skabe en overraskelse.

- Fabian Wegmann har kørt top-10 i Amstel Gold Race flere gange, og det ville simpelthen være forkert at stille op uden ambitioner om for eksempel at være med i en finale. Jeg forventer dog ikke, vi vinder. Helt ærligt, siger Michael Skelde.

Mens Wegmann altså har skrantet, har Skelde et godt øje til formstærke Rasmus Guldhammer.

- Han har overpræsteret i forhold til forventningerne. Dermed har vi to ryttere, der potentielt kan være med langt hen i løbet. Den chance skal vi forfølge, fastslår Cult-chefen.