Computerspil i stedet for piller

Hjernetræning kan hjælpe folk med ADHD, despression og stress

03:14

1 af 2

Tusindvis af danskere tager dagligt medicin for at kæmpe sig gennem dagen, men sådan behøver det ikke nødvendigvis at være.

Sådan lyder det fra Connie Andersen fra Sabro, som arbejder for at udbrede en alternativ behandlingsform i Danmark, der kan hjælpe mod ADHD, despression og stress.

Behandlingen hedder EEG-træning og går ud på at måle og stimulere hjerneaktivitet.

Denne form for behandling har 11-årige Rasmus Holst Sørensen fra Randers været igennem. Han lider af ADHD, som har givet ham store problemer i skolen. Flere gange har han måtte blive hjemme, fordi han havde svært ved at koncentrere sig.

For at afhjælpe hans problemer har han 15 gange gennemgået EEG-behandling, hvor han har skulle sidde i en stol med elektroder på hovedet og kigget ind i en computerskærm.

- Jeg synes, det er rigtig dejligt, men man bliver også meget træt, siger Rasmus Holt Sørensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Alternativ til medicin

Når Rasmus Holst Sørensens hjerne reagerede, som den skulle, bevægede et rumskib i spillet sig hurtigt. Hvis den ikke gjorde, stoppede skibet med at flyve. På den måde kunne hans hjerne lære at aktiveres på den rigtige måde.

Dette har virket med stor succes. Rasmus Holst Sørensen har nu fået lettere ved at koncentrere sig og være sammen med andre. Takket være behandlingen er han nu tilbage i skole igen efter flere måneders fravær.

Ifølge Connie Andersen fra Sabro, som er indehaver af EEG Training, har EEG-træning hjulpet flere børn og unge med for eksempel koncentrationsproblemer:

- For os handler det ikke om at undvære medicin. Det er en ny mulighed, vi gerne vil være med til at udbrede - særligt i skolerne, siger hun og tilføjer:

- Det kan godt være, at folk bliver trætte, men der er ikke de bivirkninger ved det, som der er ved medicin,

I tv-indslaget øverst i artiklen kan du også møde 17-årige Emil Mellergaard Jensen, som takket være EEG-træning kunne vende tilbage til folkeskolen efter tre år.