Chips på spanden

90.000 affaldsspande i Århus Kommune bliver mærket med stregkoder og mikrochips. Det skal gøre skraldemændenes arbejde lettere og mere effektivt.

Inden sommerferien regner Århus Kommune med, at alle skraldespande i Lystrup har fået påmonteret stregkoder og mikrochips. Og senere følger resten af kommunens skraldespande efter. Det skriver JP Århus.

Mærkningen skal blandt andet være med til at lette skraldemændenes planlægning af deres ruter og opdatere servicemedarbejderne hurtigere, så de kan give kunderne svar om årsagen, hvis skraldespanden ikke er blevet tømt.

- Vi vil gerne have et kvalitetssikret system, som sikrer, at der ikke sker overspringninger på skraldemændenes ruter. Skraldebilens computer fortæller, hvilke spande der skal tømmes, og registrerer efterhånden, som det sker. Derved kan chaufføren løbende se, om alle spande bliver tømt, så vi undgår at køre flere gange, siger kommunens afdelingschef for affald, Dorthe Hamann til avisen.

Hver gang en skraldespand tømmes ind i skraldebilen scannes chippen automatisk, mens skraldemændene gør det manuelt, hvis den er tom, overfyldt, eller hvis noget blokerer for den.