Chikane og trusler mod ulvedebattører

Det er tilhængere såvel som modstandere af ulven, der har modtaget trusler efter at været gået ind i debatten

Emnet var ulven, da debatprogrammet Ulvetimen mandag aften kørte over skærmen på TV 2 | ØSTJYLLAND og TV MIDTVEST. Det er nemlig ikke alle, der er lige begejstrede for rovdyrets tilstedeværelse i de midtjyske skove. Og det er en hård debat, lyder det fra flere af debattens deltagere.

Både fortalere og modstandere diskuterede aftenen igennem ulven. Men det kan have konsekvenser at stikke snuden frem i debatten. Tre ud af de ni deltagere i panelet har modtaget trusler. Det er alt fra chikane på Facebook, opkald med dødstrusler og ridser i billakken.

Silkeborg-politiker: Der er ikke behov for regulering af ulve

En af dem er Thomas Secher, der er seniorforsker ved Naturhistorisk Museum i Aarhus og har beskæftiget sig med ulven. Grundet EU's fredning af dyret og dets forholdsvis lille udbredelse i Jylland, ser han ikke, at man i Danmark skulle gå ind og regulere antallet ulvene.

- Reaktionerne på Facebook har været ubehagelige. De har været meget personlige både i forbindelse med det arbejde, jeg har gjort, og også min generelle holdning. Derudover har jeg fået breve, hvor der blandt andet har stået: 'Ha ha! Det har du rigtig godt af. Nu kan du se hvordan det går'. Det skete efter, at der var blevet skudt nogle ulve, siger seniorforsker Thomas Secher til tv2oj.dk.

- Det brev, hvor der var den konkrete oplysning om, at der var dræbt tre ulve i Midt- og Vestjylland, er blevet politianmeldt. Det var underskrevet 'Gæve jyske ulvejægere', siger Thomas Secher, der ikke har hørt fra politiet.

Truet på livet

Også den vestjyske jæger Harry Jensen har modtaget trusler. Han mener, at ulvene helt klart skal reguleres. Prisen er for stor, mener han og forklarer, at ulven spiser mange rådyr i løbet af et år. Generelt meget dyrevildt, som Harry Jensen selv er med til at øge bestanden af.

- Prisen er alt for høj. Når man deltager i debatten, har jeg oplevet at få en række mails, der er møg ubehagelige. Jeg har også fået telefonopringninger, hvor der er blevet sagt: 'Nu går jagten ind på dig, og nu kommer vi og henter dig?, siger Harry Jensen fra Stauning i Vestjylland.

Uværdig debatform

Thomas Secher står helt uforstående overfor tonen i debatten.

- Jeg synes ikke, at det er en værdig debatform. Jeg er forarget og føler mig personligt chikaneret. Jeg forstår overhoved ikke, at folk kan få sig selv til at skrive sådan noget, siger Thomas Secher.

Harry Jensen bryder siger heller ikke debatten hårde tone, selvom han i forvejen kender den fra Sverige og Norge, hvor alle, der har en mening, har oplevet at bliver udsat truet. Men Harry Jensen er ikke til at kue og gentager sin udtalelse fra gårsdagens debat i telefonen.

- Min holdning er den, at nu er jeg 70 år, og jeg vil have lov at sige min mening, og jeg vil ikke gå med skudsikker vest. Jeg vil have lov til at have en politisk holdning, afslutter han.

I videoen øverst i artiklen kan du se et udklip af debatten og høre mere om truslerne. Forsker og ulveven Lars Stærk Madsen har blandt andet oplevet at få lavet ridser i lakken på sin bil.

20141217-173032-A-1920x1920we

play Ny rapport viser: Passiv rygning fra e-cigaretter skader

Hjemløs gade hus forbi

Smitten banker på hos østjyske hjemløse: - De skal vaccineres nu

solcelle solceller solcelleanlæg

playKrav om 500 meters afstand mellem solceller og landsbyer droppes

COVID 19 LIVE
mundbind

liveblogEU-agentur opfordrer til strengere coronarestriktioner

lyntest Falck corona test

Kommuner skruer op for private lyntests

Endelave vaccination

83-årige Jørgen fik første stik på Endelave