Chauffør udskrevet efter ulykke

18-årig chauffør fra dødsulykke har endnu ikke kunnet afhøres.

Politiet har endnu ikke kunnet afhøre den 18-årige chauffør, hvis lastvogn i går forårsagede den ulykke, der kostede ni personer fra Plejecentret Virklund ved Silkeborg livet.

Chaufføren blev udskrevet fra hospitalet i dag, og er nu hjemme hos sin familie, men han er endnu så påvirket af ulykken, at politiet ikke har kunnet afhøre ham.

Lastvognen er i dag blevet undersøgt af Bilinspektionen for at finde ud af, om eventuelle tekniske fejl kan være medvirkende årsag til ulykken. Politiet forventer en mundtlig orientering om resultaterne i morgen.

Det bliver også tidligst i morgen, at retsmedicinerne kan sige noget endeligt om identiteten på de ni omkomne. Identificeringen af de ni er meget svær, fordi ligene er svært forkullede.

Ulykken, der er en af de værste herhjemme i mange år, skete i går formiddag på Skivevej ved Kongenshus Mindepark sydvest for Viborg. Den unge chaufførs lastvogn kom ud i rabatten, hvorved anhængeren kom i slinger og ramte den modkørende minibus fra plejehjemmet. Bussen blev slynget 50 meter bagud ved sammenstødet og brød omgående i brand. Det var umuligt at redde nogen af de ni passagerer.

TV 2 / Østjylland har meget mere om ulykken i aftenens udsendelser.