Center i Randers måske ulovligt

Et kommende butikscenter i Randers er måske ulovligt. Det mener i hvert fald byrådsmedlem Bjarne Overmark fra beboerlisten.

Et stort butikscenter på 12.000 kvadratmeter og med 1150 parkeringspladser beliggende i udkanten af Randers Midtby er i støbeskeen. Økonomiudvalget har vendt tommelfingeren op for projektet og snart ender projektet i byrådet. Det fortæller Østjyllands Radio idag.

Men i følge byrådsmedlem Bjarne Overmark fra beboerlisten mangler kommunen at foretage en miljøundersøgelse, en såkaldt VVM-undersøgelse, som skal foretages, hvis centeret får betydning for regionens handel. - Det er min opfattelse, at dem, der etablerer sådan nogle butikscentre, regner med et opland på mindst 50 kilometer, og så kommer det til at flytte handel over kommunegrænser, siger Bjarne Overmark.

Ifølge Skov- og Naturstyrelsen skal der foretages en VVM-undersøgelse, når butikscenteret får regional betydning, det siger landinspektør Helle Hvidt.

- Det vil sige, at man skal foretage en VVM-undersøgelse, hvis man påvirker handelsmønstre over kommunegrænser.

Randers borgmester Michael Aastrup Jensen mener dog ikke, at der skal foretages en miljøundersøgelse. - Vi mener, at centeret er for lille til at få regional-politisk betydning. 12.000 kvadratmeter, det er cirka en tredjedel af Bruuns Galleri i Århus, eller mindre end et nyt Bauhaus, og man laver ikke VVM-undersøgelser hver gang, der skal laves en ny Bauhaus rundt om i landet.