Caféejere kaldt til kritik-møde

Uacceptabelt at restauratører blæser på loven om udskænkning af alkohol til mindreårige, siger Århus-borgmester Nicolai Wammen.

En række århusianske restauratører skal fredag morgen stå skoleret på borgmester Nicolai Wammens kontor, fordi de ikke overholder forbudet mod udskænkning af alkohol til unge under 18 år. Det skriver JP Århus.

- Det er helt uacceptabelt, at nogle restauratører blæser på deres ansvar, når det gælder ulovlig udskænkning af alkohol til unge. Jeg vil nu indkalde ejerne af de 11 caféer ved åen, som er taget i at udskænke øl til 17-årige, sammen med informationschefen i Danmarks Restauranter og Caféer, Carsten Kruuse, til et møde på mit kontor, hvor også Århus Politi vil deltage, siger Nicolai Wammen (S).

Som formand for Bevillingsnævnet tog han i går kontakt til politiet, fordi JP Århus for anden gang har afsløret, at det er problemløst for unge under 18 år at få serveret alkohol på caféerne langs åen.

To 17-årige, som avisen havde sendt i byen, fik uden problemer serveret alkohol på 11 caféer. Et mindre antal sagde nej til at skænke alkohol for dem.