Cafe Oskar sagen genoptages

På grund af adskillige klager over politiets efterforskningen af et groft overfald på Café Oscar har Statsadvokaten nu anmodet politimesteren om at genoptage sagen.

Sidste efterår trængte omkring 12 højreekstremister ind på Cafe Oskar og kastede rundt med stole og borde efter at have infiltreret et politisk møde. En af deltagerne blev fanget i dette stormløb og blev slået og sparket. Et medlem af Dansk Front sprøjtede ulovlig peberspray i ansigtet på flere antiracister.

Episoden er en ud af flere nazistiske overfald på caféen i denne periode. Politiet har sat navne på seks højreekstremister, heriblandt den mand, der sprøjtede med peberspray. Men Århus Politi mente ikke at kunne bevise, at netop de seks havde været inde på caféen.

Det har fået flere til at klage til statsadvokaten i Viborg P. Brøndt Jørgensen, og statsadvokaten har nu anmodet politimesteren i Århus om at fortsætte efterforskningen af højreekstremisters overfald på Cafe Oskar i efteråret 2005.

- Dermed giver statsadvokaten Cafe Oskar medhold i at politiet ikke tager højreekstremisters vold alvorligt nok. Jeg forventer at Århus politi nu genoptager efterforskningen, siger Per Nielsen, formand for DKP/ML Århus der driver Cafe Oskar.