Butikskæde tilbagekalder frosne bær: Risiko for opkast og diarré

Selvom de normalt smager dejligt, så er det med at få kasseret disse hindbær, da de kan give slemme mavesmerter

Det er hindbær af denne type der nu tilbagekaldes pga. risiko for norovirus. Foto: Lidl

Norovirus-infektion er en af de mest almindelige årsager til akut maveonde verden over. Nu er den fundet i et parti frosne hindbær.

Norovirus kendes også som roskilde-syge.

Læs også Øget fokus på tricktyveri: - Jeg er meget, meget glad

Da der ved stikprøvekontrol er fundet norovirus i produktet, kan en sundhedsrisiko ikke udelukkes, og kunder bør ikke anvende produktet. De frosne bær er solgt i poser af 300 gram i butikskæden Lidl.

Fakta om produktet

Produktet hedder helt præcist (EAN: 20335878) og har holdbarhedsdatoen ”bedst før: 29.11.2018 C”. 

Har du disse bær i fryseren, bør du altså kassere dem eller levere dem tilbage til den nærmeste Lidl-butik, hvor beløbet refunderes, også uden forevisning af kassebon.

En smitsom virus

Norovirus viser sig typisk som pludselig opstået kvalme, opkastning og diarré af få døgns varighed. Er man i øvrigt sund og rask, vil sygdommen ikke være farlig. Dog kan væsketab og salt-ubalance i sjældne tilfælde medføre alvorligere og livstruende sygdom. Dette gælder især for mindre børn og ældre samt personer med svækket immunforsvar. 

Læs også Aarhus Letbane ramt af nedbrud - normal drift lørdag

Smitte skyldes også fødevarer, der er blevet forurenet med virus, og viser sig så som udbrud blandt restaurant-gæster, kantine-brugere eller ved salg af varer, der har indeholdt norovirus.