Buskonflikt i hårdknude

De to parter i den århusianske bybuskonflikt står stejlt over for hinanden.

Bybusserne i Århus holdt stadig stille søndag, og det ser ikke ud til at chaufførerne kommer bag rattet i løbet af dagen.

Ifølge talsmand for de strejkende chauffører, Chris Gade Oxholm, så er der blandt chaufførerne enighed om at fortsætte strejken. - De har i dag besluttet sig for at sætte sig ned og drikke lidt kaffe, så det ser ikke ud til, at der kommer busser ud lige foreløbig, siger Chris Gade Oxholm.

Han understreger, at chauffører er klar til at køre igen, så snart der kommer et udspil fra ledelsen i Århus Sporveje om en ændring af vagtplanerne i den nye sommerkøreplan.

De 750 buschauffører er utilfredse med vagtplanerne i den nye sommerkøreplan. Chaufførernes fagforening (FOA) mener, at køreplanen indeholder så store fejl og mangler, at den bør udskydes.

- Chaufførerne sagde helt klart her til morgen, at vi vil da gerne kører, men han (red. Torben Høyer) kan da komme med et tilbud, siger Chris Gade Oxholm, og understreger, at bolden ligger på Torben Høyers banehalvdel.

Men Torben Høyer, der er direktør for Århus Sporveje, er ikke klar med et udspil, og han har svært ved at se, hvordan konflikten skal blive løst.

- Så længe kravet er at tage en sommerkøreplan af bordet, så har jeg faktisk ikke rigtig nogle handlemuligheder, siger Torben Høyer.

Sommerkøreplanen er trådte i kraft søndag, men altså uden busser og chauffører, og Torben Høyer har ikke noget bud på, hvornår busserne er tilbage i det århusianske bybillede igen.

- Jeg håber virkelig, at der kommer busser på gaden i morgen, så vi kan få gang i en dialog, siger Torben Høyer. /ritzau/

<STRONG></STRONG>