Bundgaard: Alt kunne gå galt

Tidligere TV2OJ-direktør ser tilbage på den første udsendelse for 25 år siden

04:08

1 af 2

Der var ingen af TV 2 | ØSTJYLLANDs medarbejdere, der tænkte på, at det var et historisk øjeblik, da den første østjyske nyhedsudsendelse for præcis 25 år siden blev sendt i luften.

Det forklarer stationens daværende direktør, Erling Bundgaard, der onsdag aften er blandt gæsterne i en direkte fødselsdags-udsendelse fra Godsbanen i Aarhus.

- Man er helt koncentreret om at få den i luften og derefter forhåbentlig konstatere, at det virker. Alt kan gå galt. Det ved vi, forklarer Erling Bundgaard i et interview.

Se: - Vi var en flok amatører

Her 25 år senere ser den tidligere tv-direktør stadig med glæde tilbage på det historiske øjeblik, da TV 2 | ØSTJYLLAND gik i luften den 1. april 1990 kl. 19.28.

- Det vækker selvfølgelig minder om den der fantastiske aften, hvor hele apparaturet skulle spille, efter at vi var en hel masse mennesker, der havde knoklet for at komme i gang og for at lære. Nogle var jo splinternye i det her fag, forklarer Erling Bundgaard.

- På en eller anden måde var det et historisk øjeblik. Sådan en tv-station havde der ikke været i Østjylland før.

Se tema: TV2OJ fylder 25

Erling Bundgaard erkender, at meget er ændret i løbet af de 25 år, der er gået. Først og fremmest er tempoet i nyhedsudsendelserne i dag langt højere end i 1990.

- Når Preben Heide (studieværten, red.) sidder og siger "godaften", hvorefter der går tre TV Avis-sekunder, som TV Avisen brugte dengang, fordi man skulle have alle med. Det går ikke i dag. Der er meget, der ikke går i dag.

Se hele interviewet med Erling Bundgaard i videoen øverst i artiklen.