Budgetforlig i Århus

Kun Enhedslisten står uden for budgetforlig i Århus Kommune, der har råd til serviceudvidelser uden at skulle sætte skatten op.

Der er styr på økonomien i Århus Kommune. Det fastslår borgmester Nicolai Wammen (S), efter at der natten til fredag blev indgået et bredt budgetforlig i Byrådet. Kun Enhedslisten står udenfor.

Trods finanskrise og stramme kommuneaftaler var udgangspunktet for forhandlingerne, at Århus Kommune har skabt sig et råderum på cirka 120 millioner kroner i økonomien til serviceudvidelser, hedder det i en pressemeddelelse fra Borgmestersekretariatet.

- I modsætning til mange andre kommuner skal vi hverken sætte skatten op eller lave sparerunder for at få budgettet til at hænge sammen. Tværtimod har vi mulighed for at bevare et højt serviceniveau og tilmed give et løft til folkeskolen, daginstitutionerne og de svageste ældre, siger Nicolai Wammen.

Han hæfter sig også ved, at der er blevet plads til et løft til kulturen og penge til en vækstpakke 2, som kan sikre job til 1000 personer.