Brrr! Kold morgen venter østjyderne søndag

Frisk vind og en temperatur under frysepunktet venter østjyderne søndag morgen

00:38

Det var en kold lørdag, og det bliver også koldt søndag. Specielt hvis man er morgenfrisk og skal tidligt op søndag morgen, så er det med at pakke sig godt ind.

Det er den samme friske vind, vi har nede fra Østeuropa, som kommer op over Danmark.

Per Christiansen, TV 2 Vejret

Temperaturerne kommer nemlig til at ligge under frysepunktet fra morgenstunden. Mellem -1 og 0 grader kan man forvente rundt om i Østjylland.

- Det er den samme friske vind, vi har nede fra Østeuropa, som kommer op over Danmark. I forvejen ligger vi under frysepunktet sådan fra morgenstunden af, og det vil sige, at med den her vind og de her temperaturer, så vil det føles rigtig koldt, siger Per Christiansen til TV2 ØSTJYLLAND.

Kan klare op i løbet af dagen

Kigger vi efter middagstid, så kan det måske klare op i løbet af dagen, og temperaturerne kan snige sig op over frysepunktet.

- Det er en opklaring, som skal komme sydfra, men hvor meget sol, der kommer, det er lidt usikkert. Det kan også godt være, at det ender med at være en ganske almindelig gråvejrssøndag, siger Per Christiansen. 

Vejret kan klare op i løbet af søndagen.

Ugen starter med frisk vind

Kigger vi frem mod den kommende periode, så starter ugen med en kold mandag, hvor en frisk til hård vind bevæger sig op til Østjylland fra en sydlig retning.

Tirsdag og natten til tirsdag kan også byde på slud og regnbyger. Temperaturerne kommer til at ligge på omkring 3 grader.

I videoen øverst i artiklen kan du se den østjyske vejrudsigt for de kommende fem døgn.