Britt Bager: Ikke bekymret for en som Marianne

Venstres Britt Bager vil gøre mere for at få de langtidsledige i job

02:20

I går var der ’Fest for fyrede’ i Aarhus, hvor 500 mennesker mødtes for at få inspiration til deres jobsøgning.

En af dem var Marianne Hyldahl, der har gået ledig siden maj efter et helt voksenliv på arbejdsmarkedet. En situation, der er hårdere, end hun troede, men ifølge Venstres folketingsmedlem Britt Bager, der er medlem af beskæftigelsesudvalget, er det ikke Marianne, man skal være bekymret for.

- Jeg er ikke særlig bekymret for Marianne, som vi lige så her. Hun skal nok få job igen. Der hvor de store udfordringer er, er blandt dem der har været udenfor arbejdsmarkedet i rigtig lang tid, siger Britt Bager til TV2 ØSTJYLLAND. 

01:59

Se indslaget med Marianne Hyldahl til 'Fest for fyrede' her. 

Luk video

I det hele taget sidder det østjysk valgte folketingsmedlem tilbage med et smil på læben, når hun hører om ’Fest for fyrede’. Det gør hun fordi, at ledigheden generelt er faldende, men at der alligevel eksisterer masser af aktiviteter for de jobsøgende.

- Der er stadig nogle, vi skal nå, og derfor sidder vi også lige nu med trepartsforhandlinger, hvor vi har fokus på efteruddannelser og voksenuddannelser, så mennesker som Marianne her bedre kan møde virksomhederne med de krav, de har i dag, siger Britt Bager. 

Læs også Fest for fyrede: 500 fik ny inspiration til jobsøgning

Antallet af ledige i de østjyske kommuner er faldet fra 17.634 i 2014 til 15.179 sidste år

Se hele interviewet i videoen øverst i artiklen.