Brandmuseum har ingen brandalarm

Museet har alarmsystemet, men ikke råd til at sætte det op. Brand i ladeapparat på museet går gav ingen skader.

Det Danske Brandværnsmuseum har ingen brandalarm, og det var rent held, at branden i går blev opdaget, erkender museets direktør, Annette Adamsen overfor TV 2 / Østjylland.

- Vi har udstyret, men har ikke råd til at sætte det op. Vores økonomi er meget anstrengt, og vi har søgt mange fonde for at få de 30.000 kroner, det koster at sætte det op, siger Annette Adamsen.

Det Danske Brandværnsmuseum er privat ejet, men har status som selvejende institution. Museet får hvert år 400.000 kroner i driftstilskud fra Århus Kommune, som desuden betaler huslejen i Åbyhøj. Derudover må museet klare sig med entre-indtægter.

Gårsdagens brand opstod i et ladeapparat i museets værksted. Det var en gæst, der slog alarm.

- Vi var meget heldige, for værkstedet ligger helt nede i den anden ende af museet, og den blev opdaget bare 20 minutter før lukketid, siger Anette Adamsen til TV 2 / Østjylland, der garanterer, at museet nu vil gøre enendu mere for at få råd til at brandsikre brandværnsmuseet.

Det er ikke første gang, der er brand i Det Danske Brandværnsmuseum. Museet nedbrændte totalt i 1988. Dengang havde det adresse på Dalgas Avenue i Århus. Brandårsagen blev aldrig fundet, men politiet formodede, at branden var påsat.