Brandbil med refleksbrikker

Brandvæsenet i Skanderborg har som det første i Danmark fået en ny brandbil maskeret med reflekser, så bilen tydeligt kan ses i mørket.

Fremover bliver det væsentligt lettere at se brandbilen, når Brand & Redning i Skanderborg rykker ud. Som formentligt det første brandvæsen i landet har man plastret en brandbil til med masser af reflekser.

De skal hindre farlige situationer, hvor medtrafikanter overser redningsfolkene, der ofte har været i livsfare fx på motorvejen. I fjor lempede Færdselsstyrelsen reglerne for refleksafmærkningen af udrykningskøretøjer, og det har gjort det muligt at sætte langt flere reflekser på brandbilen end loven tillader på fx busser og lastbiler.

Beredskabsinspektøren har store forhåbninger til refleksbrikkerne.

- Om afmærkningen vil få nogen målbar effekt, kan kun tiden vise. Vi håber blot ved Brand & Redning, Skanderborg, at vore kolleger rundt omkring ved landets brand- og redningsberedskaber, vil skele lidt til, hvad vi i Skanderborg har lavet - og måske tage idéen til sig, så vi kan få sikret brand- og redningsfolkene endnu bedre, når de arbejder på stærkt trafikerede stede, siger beredskabsinspektør Anders Enggaard.

I aften kan du se de flotte refleksbrikker på TV 2 / ØSTJYLLAND klokken 19.30.