Brand flere steder i Østjylland: Marker brænder på stribe

Det virker som om, at brandene ikke stopper. I dag var der ild på en mark i Kjellerup og på Mols

I dag gik der ild i en mark på Mols. Foto: Øxenholt foto Foto: Øxenholt foto

De røde flammer bliver ved med at blusse op forskellige steder i Østjylland.

TV2 ØSTJYLLAND har før skrevet, at der er en del østjyder, som ikke overholder afbrændingsforbuddene, der findes i alle østjyske kommuner. Men det er også især landmændene, der er uheldige at få brændt deres marker af.

Læs også Stor brand på knastør mark nær huse

Som oftest opstår brandene i forbindelse med arbejdsmæssige opgaver. Kl. 17.22 i dag blev Beredskab og Sikkerhed kaldt ud til en markbrand ved landsbyen Vrinners på Mols. I forbindelse med høsten blev en mejetærsker taget i brug, og så gik det ellers galt.

- Mejetærskeren ramte angiveligt en sten, hvorefter halmen tog godt fast i de gnister fra stenen, som der opstod. Og så gik det stærkt, siger Bruno Alexander, indsatsleder hos Beredskab og Sikkerhed.

Fire brandbiler og to timer

Inden længe gik der ild i tre til fire hektar mark, inden brandmændene havde fået styr på ilden. De mødte op med fire brandbiler, og så gik der et par timer, før ilden var helt slukket. Der var ingen personer eller dyr, der kom til skade.

Mejetærskeren ramte angiveligt en sten, hvorefter halmen tog godt fast i de gnister fra stenen, som der opstod. Og så gik det stærkt.

Bruno Alexander, indsatsleder, Beredskab og Sikkerhed

- Da vi havde fået styr på flammerne, koncentrerede vi os om de gløder, der var ved mejetærskeren, for at branden ikke skulle blusse op igen, siger Bruno Alexander.

Tørkeindekset er på sit højeste i hele Østjylland. Foto: DMI

Brand i Kjellerup og på Samsø

Samme historie gentog sig også i Kjellerup kl. 18.00, hvor en mejetærsker også var årsagen bag branden. Her gik der ild i 100 meter halm. Det skriver TV Midtvest på dets hjemmeside.

Der gik også ild i en mark på Samsø i går, hvor man dog ikke ved, hvordan ilden opstod. Her mistænker man dog også, at en mejetærsker var skurken. 

Tørkeindekset er stadigt enormt højt, og de østjyske kommuners afbrændingsforbud er stadig gældende overalt. Pas på derude!

Læs også Afbrændings-forbud strammes op efter forvirring