Børns Vilkår kritiserer Århus Kommune

Ny kritik af Århus Kommune i sag om to børn, der først blev fjernet fra deres hjem, efter at de i flere år var blevet mishandlet af forældrene.

Organisationen Børns Vilkår kritiserer nu Århus Kommune i sagen om det forældrepar, der tidligere på ugen blev dømt for at have mishandlet deres to børn.

Det sker, efter at det er kommet frem, at børnene allerede i år 2000 blev tvangsfjernet af den daværende Rosenholm Kommune, hvor forældrene dengang boede.

Rosenholm Kommune fjernede børnene, efter at læger på Skejby Sygehus havde konstateret, at deres nyfødte datter havde brækket et lårben og en arm og havde brud på ribben og skambenet.

Da forældrene flyttede til landsbyen Todbjerg i Århus Kommune, fik de deres børn tilbage efter at være blevet frifundet for vold.

Alligevel burde sagen have fået Århus Kommune til at være ekstra opmærksom på familien, mener Børns Vilkår. Ikke mindst fordi kommunen efterfølgende er blevet orienteret om problemerne igennem sønnens skole i Hårup, sådan som TV 2 | ØSTJYLLAND kunne dokumentere tirsdag.

Du kan se et interview med Børns Vilkårs formand, Peter Albæk, i torsdagens nyhedsudsendelse kl. 19.30.