Børnehaveleder modtager trusler

Lederen i Dagtilbuddet Langenæsstien har modtaget trusselsmails, efter at institutionen har forbudt svinekød i madordningen.

Ruth Theilmann, der er leder i Dagtilbuddet Langenæsstien i Århus, har igennem det seneste stykke tid modtaget flere mails med personlige trusler.

- Det er mails med trusselindhold, men præcis hvad der står i dem, vil jeg ikke nærmere ind på, siger hun til TV 2 | Østjylland.

Den 12. januar fortalte TV 2 | ØSTJYLLAND, at dagtilbuddet ikke serverede svinekød for børnene. Århus Kommune forklarer beslutningen med, at børnene skal have sund og god kost, og at man vil undgå, at de muslimske børn spiser noget forkert.

Truslerne er blevet sendt til Ruth Theilmann personligt på hendes arbejdsmail, og de har påvirket hende.

- Jeg har flere mails, som blot er udtryk for en holdning, og som er underskrevet med navn og adresse. Dem kan jeg godt respektere. Men når det decideret går over og bliver trusler, så synes jeg, at det er ubehageligt.

Hun har nu sendt de truende mails videre til sin arbejdsgiver.

- Jeg har videresendt det til Århus Kommune, og jeg ved, at de er i gang med at håndtere sagen.

Truslerne bekymrer Ruth Theilmann personligt.

- Jeg er ked af, at vores land på den måde går i affekt over en historie, som har været i medierne, og som jo ikke har været fremstillet med alle nuancer.

Samtidig nægter hun at bukke under for truslerne.

- Jeg tager det som et trist udtryk for, at der kan være mennesker, der kan blive kyset til, at de en anden gang ikke vil medvirke i en offentlig debat. Men det gælder ikke for mig.

Langenæsstiens dagtilbud består af seks instutioner, som rummer både vuggestuer og børnehaver.

Se mere i TV 2 | ØSTJYLLAND i aften.