Børn lokkes til forsøg

Forskere fra Skejby Sygehus forsøger at hverve børn helt ned til 11 år til forskningsforsøg: Forældre kalder det dybt uetisk.

- Min 11 årige datter modtog i et brev stilet direkte til hende fra Århus Universitetshospital, Skejby. konvolutten lå det, vi opfatter som en reklame: et glittet tryk med en smilende yngre mand, der peger mod modtageren med teksten " Vi har brug for dig! "

Sådan lyder beskrivelsen fra den 11.åriges mor som er rystet over universitetets hvervekampagne som hun beskriver som forkastelig.

- Det er simpelthen DYBT, DYBT UETISK at søge at hverve 11 årige til et forsøg ved at skrive direkte til dem - og udenom deres forældre.

Der er tale om en hvervekampagne for et forsøg med en vaccine - og til det skal de bruge 300 danske unge mellem 11-17 år.

Moderen kontaktede Forbrugerstyrelsen og fik oplyst, at det var en overtrædelse af "god forvaltningsskik". Deres jurister var i øvrigt enige i, at dette var en dybt uetisk fremgangsmåde.

Hvis du eller dit barn også er blevet kontaktet så skriv til os på adressen redaktion@tv2oj.dk eller ring på 87 42 42 42.