Børn har bagt kager for 423.000 kroner

Børn og unge i Midtjylland har bagt til den store guldmedalje og på den måde samlet næsten en halv million kroner ind til BørneTelefonen.

'Bag for en Sag' støtter BørneTelefonen og på den måde børn, der har det svært. Foto: Kim Haugaard - Ritzau Scanpix

Muffins, kanelsnegle, chokoladekager og romkugler.

Der er blevet bagt på livets løs i daginstitutionerne, skoleklasserne og SFO’erne i Østjylland i forbindelse med Børns Vilkår årlige 'Bag for en Sag'-arrangement, der støtter BørneTelefonen.

Læs også Tobias Hamann bager med elever for at støtte Børnetelefonen

Faktisk i så høj grad, at der i år er blevet samlet intet mindre end 423.000 kroner ind i Region Midtjylland.

- Jeg er meget imponeret. Østjylland har gjort en rigtig god indsats. Pengene kommer til at betyde, at vi kan uddanne flere frivillige rådgivere og udvide vores åbningstider og på den måde besvare endnu flere opkald fra børn, der har det svært, siger Rasmus Kjeldahl, der er direktør i Børns Vilkår, til TV2 ØSTJYLLAND.

Indsamlingen er lærerig for børnene  

'Bag for en Sag' er et tilbagevendende arrangement, hvor tusindvis af børn, unge og voksne hver år deltager. De bager, sælger bagværket og donerer pengene fra deres indsamling til BørneTelefonen.

Det handler om at samle penge ind men også i høj grad om at skabe en dialog med børnene om, at nogle børn har det svært, og at de kan hjælpe dem.

Rasmus Kjeldahl, direktør, Børns Vilkår 

Men indsamlingen handler om mere end blot at samle penge ind.

- Det handler om at samle penge ind men også i høj grad om at skabe en dialog med børnene om, at nogle børn har det svært, og at de kan hjælpe dem, siger Rasmus Kjeldahl.

Børnehave bruger indsamling til at åbne en dialog  

På landsplan er der blevet samlet 2,25 millioner kroner ind, og I alt har 265 institutioner i Region Midtjylland deltaget. 

En af de institutioner er Børnehaven Højvang i Egå ved Aarhus, hvor de har samlet 3.000 kroner ind til BørneTelefonen gennem kagesalg. Her spiller den lærerige dialog med børnene netop en stor rolle.

Børnene i Børnehaven Højvang i Egå har selv været med til at bage kagerne, som de har solgt. De er mellem to og seks år. Foto: Børnehaven Højvang 

- Det er en god sag, der er oplagt til læring for børnene. Vi vil gerne lære vores børn, at man altid skal hjælpe, hvis man kan, og at alle børn ikke har det lige godt.  Vi har blandt andet fået talt en masse om, hvordan det ikke er alle børn, der har en tilgængelig voksen til støtte, omsorg og hjælp, siger Vivi Lunddal, der er pædagog i Børnehaven Højvang.

BørneTelefonen åbner i Aarhus

Et af de kommende tiltag, Børns Vilkår tager for at kunne hjælpe flere børn, er, at man åbner BørneTelefonen i Aarhus.

Læs også Børn med problemer ringer forgæves: Nu åbner BørneTelefonen i Aarhus

Og her kommer de indsamlede penge os til at falde i god jord.

- Vi kommer til at åbne BørneTelefonen i Aarhus til september, og her vil nogle af de penge, som midtjyderne har samlet ind også kunne anvendes, siger Rasmus Kjeldahl.

02:30

VIDEO: 'Bag for en Sag' blev afviklet i oktober sidste år. Her var Tobias Hamann fra Den store bagedyst forbi Gjessø Skole ved Silkeborg for at hjælpe dem med kagerne.

Luk video