Borgmester til kamp for rutebiler på landet

Region Midtjylland bør ændre beslutning om at nedlægge busruter, mener Randers' borgmester.

Borgmesteren i Randers, Henning Jensen Nyhuus (S), og formanden for Miljø og Teknikudvalget, Mogens Nyholm (R), har netop sendt et brev til regionsformand Bent Hansen (S), hvor de beder regionen genoverveje besparelserne på busdriften.

Borgmesteren og udvalgsformanden frygter, at landdistrikterne bliver den store taber, hvis regionens besparelser bliver til virkelighed.

- Gennemfører Region Midtjylland de bebudede rutenedlæggelser, vil det skævvride hele Regionen. Man har god grund til at frygte, at landdistrikter "bliver den store taber", og sakker endnu mere bagud i udviklingen. Fuldstændig imod den udvikling, som Region Midtjylland skal sikre ifølge kommunalreformens ordlyd, skriver Henning Jensen Nyhuus og Mogens Nyholm i brevet.

Hvis regionens nuværende forslag til busdrift bliver vedtaget, står en række mindre bysamfund i Randers Kommune ifølge de to politikere til at miste forbindelsen til omverdenen.

Således er Spentrup, Havndal, Ålum og Fårup i fare for at miste deres lokale busrute med store konsekvenser for skoleelever og det lokale erhvervsliv til følge. En by som Spentrup har cirka 3000 indbyggere.