Borgmester: Jeg er tilfreds

Jan Petersen, borgmester i Norddjurs Kommune, glæder sig over at akutklinik og -lægebil i Grenaa formentlig er fredet

Socialdemokraterne og regionsrådsformand Bent Hansen (S) har besluttet at droppe forslaget om at nedlægge seks af ni akutlægebiler.

Det betyder, at Grenaa får lov at beholde sin akutlægebil. Samtidig bliver akutklinikken i Grenaa ikke beskåret, som det ellers var lagt op til.

Det er netop blevet offentliggjort i et oplæg til regionens forhandlinger om besparelser på sundhedsområdet.

- Jeg er tilfreds, og jeg glæder mig, til det bliver formelt bekræftet, siger Jan Petersen (S), borgmester i Norddjurs Kommune til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Håber det er sidste gang

I sparekataloget var der lagt op til, at ni akutlægebiler skulle skæres ned til tre. Det mødte store protester i Djursland, som var et af stederne, hvor bilen skulle afskaffes.

- Jeg håber det er sidste gang. Det mobiliserer en utryghed, og det må stoppe. Jeg håber ikke, vi ser flere administrative forslag køre rundt på den måde. Det er simpelthen ødelæggende for borgernes tryghed, siger borgmester i Norddjurs, Jan Petersen, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

LÆS OGSÅ: S freder akutklinik

Han glæder sig over, at der nu kommer ro omkring Sundhedshuset i Grenaa, så det kan få pladsen til at blive bygget ordentligt op, som planlagt, og håber, at der ikke kommer flere af de slags spareforslag, der rammer Østjyllands yderområder.

- Jeg håber ikke - jeg forlanger, at det er sidste gang, det sker.