Borgmester frygter selvtægt

Der er flere indbrud og længere ventetid på politiet på Norddjurs. Borgmesteren frygter, at folk vil begynde at tage sagen i egen hånd.

Borgmester på Norddjurs, Torben Jensen fra Borgerlisten vil nu prøve at formidle et møde mellem Østjyllands Politi og en lokal beboerforening.

- Vi ved, at der er utryghed blandt borgerne. Og vi ser jo desværre, at der bliver flere og flere indbrud, siger borgmesteren til Århus Stiftstidende.

Torben Jensen udtrykker dyb betænkelighed ved den akutte mangel på politifolk, der ikke mindst slår igennem i betjeningen af de ­tyndere befolkede udkantsområder.

I dagtimerne er det politiet i Grenaa, der skal betjene det gamle Rougsø og Auning-området. Men ifølge borg­mesteren, vil det i aften- og nattetimerne ligesom tid­ligere være patruljer fra Randers der træder til.

Torben Jensen frygter derfor, at lokale måske vil begynde på selvtægt, hvis de føler, at politiet ikke kommer, når de kalder.

- Det er klart en risiko, hvis man i et udsat område får nogen der siger. NU kan det være nok. Nu tager vi selv over. Det må ikke ske, lyder det fra borgmesteren.

TV 2 | ØSTJYLLAND kigger nærmere på den sag i vores nyhedsudsendelse klokken 19.30.

TV 2 | ØSTJYLLAND's særlige hjemmeside blandt andet med tv-indslag om "Det nye politi"