Boom i besøgende på badeanstalter

Velvære og luksus er blevet alle mands eje. Badeanstalter i Silkeborg og Århus er populære.

Før i tiden lukkede de på stribe, men nu er de populære.

Danmarks gamle badeanstalter er gået fra at være et sted, hvor man kunne snuppe sig et bad, til steder, hvor personer fra alle samfundslag kan bade sig i luksus, massage og fodbehandlinger.

- Det er helt klart et boom. Vi har en kæmpe succes - succesen overhaler os ligefrem, siger bademester Per Hansen, Varmtvandsbadeanstalten i Silkeborg.

Varmtvandsbadet fra 1920 tilbyder fodbehandling, ansigtsbehandling, massage og mudderbad, og samtidig markedsfører stedet sig som den eneste 'ægte' badeanstalt.

Den har så stor succes, at den ikke tegner annoncer mere, og i december solgte badet gavekort for 40.000 kroner.

- Jeg er ved at overveje, hvad vi skal gøre med de gavekort. For der er jo ikke meget ved at få et gavekort, hvis der er to måneders ventetid, siger han.

Per Hansen fortæller, at folk godt kan lide det gammeldags, og at det er lidt ligesom "Krøniken" at komme ind på badeanstalten, da den stadig ligner en badeanstalt fra 1920'erne. På den måde får man ikke kun velvære, men også en oplevelse, og det er blevet et hit.

Også badeanstalten Spanien i Århus er yderst populær, og andelen af besøgende, som kommer for at stresse af, bliver stadig større. /ritzau/