Boligpriserne fortsætter med at stige

Boligpriserne fortsatte med at stige i første kvartal. Flere regioner viste gode takter for boligejerne, blandt andet Øst- og Midtjylland

Foto: Martin Ballund

Trods forsøg på at dæmpe boligprisernes himmelflugt fortsatte prisstigningerne i første kvartal.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Tallene viser, at boligpriserne på landsplan steg med 1,9 procent for lejligheder og 0,5 procent for enfamiliehuse i første kvartal.

- Det samlede antal solgte ejendomme i almindelig fri handel steg med 10,9 procent i forhold til første kvartal 2016, skriver Danmarks Statistik.

Læs også Boligkøbere siger nej til røg: Dit hus kan falde 200.000 kr. i værdi

I første kvartal steg prisen på huse i Region Hovedstaden med 1,2 procent og lejlighedspriserne med 1,8 procent.

Gode takter andre steder

Mens Region Hovedstaden altså var den eneste region, hvor både priserne på hus og lejligheder steg, er der gode takter andre steder i landet også.

Eksempelvis steg huspriserne i Region Nordjylland med 2,3 procent i kvartalet, mens lejlighedspriserne i Region Midtjylland steg med 3,1 procent. 

Samlet blev der solgt 25.754 boliger i første kvartal. Heraf var 11.914 huse og 5413 lejligheder.

Læs også Fremtidsforsker: For tidligt at erklære provinsen død

- Det må siges at være en særdeles glædelig nyhed, at fremgangen på boligmarkedet skyldes andre dele af landet end kun København, der ellers har fungeret som lokomotiv de seneste år. Dermed bliver opsvinget på boligmarkedet mere robust, og samtidig kommer det en større del af landets boligejere til gode, skriver Jacob Isaksen, analytiker hos Nykredit, i en kommentar til tallene.

Hos Nordea glæder chefanalytiker Lise Nytoft Bergmann sig også over udviklingen.

- Fremgangen er selvforstærkende, da den bekræfter eksisterende boligejere i, at deres privatøkonomi hviler på et solidt fundament, mens nye boligkøbere betrygges i, at det er et fornuftigt tidspunkt at købe bolig på, skriver hun.