Bolighandel: Østjyderne køber flest huse

I Østjylland blev der solgt 629 huse i november, og det er 120 flere end i den landsdel, der suser ind på andenpladsen

Det går godt for boligmarkedet i Østjylland. 

Sådan skriver Boligsiden.dk i en pressemeddelelse, hvor de har talt med en af landsdelens ejendomsmæglere.

Aarhus trækker væksten i landsdelen, men hvis vi kigger på udviklingen, skal man ikke undervurdere det omkringliggende boligmarked.

Peter Dybvad, indehaver af tre Nybolig-butikker i Aarhus-området.

- Når vi ser på boligsalget, kommer 2017 til at slå både 2015 og 2016, siger Peter Dybvad, der er indehaver af tre Nybolig-butikker i Aarhus-området.

Boligsiden.dk har kigget nærmere på boligmarkedet i Danmarks elleve landsdele, og i november måned var Østjylland den landsdel, hvor der blev solgt allerflest huse.

Helt præcist skiftede 629 huse hænder i årets 11. måned, og det er hele 120 flere end i den landsdel, der suser ind på andenpladsen.

Læs også Østjyske kommuner er populære: Her sælges der flest villaer

Sammenligner man salget i sidste måned med antallet af handler for blot fem år siden, ser man en stigning på knap 50 procent.

Hussalg for 1,4 mia. kr.

Ifølge Boligsiden.dk er den samlede købssum for alle landsdelens bolighandler en vægtig indikator for den positive udvikling i Østjylland, og alene i november blev der købt huse for 1,4 milliarder kroner.

Det er en stigning på 76 procent på fem år.

Årsagen skal blandt andet ses i områdets mange nye tilflyttere. Fra 3. til 4. kvartal voksede landsdelen Østjylland med lidt over 5.300 personer, viser folketal fra Danmarks Statistik.

Læs også Boligudbud falder: Mæglerne efterlyser flere huse

Grå guld vil til byen

I takt med at der kommer flere nye mennesker til, kommer der også nye boliger. Det gælder særligt projektboliger.

Der har generelt været et stigende prisniveau på villaer, der ligger tæt på Aarhus, og når priserne stiger, bliver mange inspireret til at sælge huset.

Peter Dybvad, indehaver af tre Nybolig-butikker i Aarhus-området.

- Der har generelt været et stigende prisniveau på villaer, der ligger tæt på Aarhus, og når priserne stiger, bliver mange inspireret til at sælge huset. Når man ser naboen sælge til en højere pris end forventet, får man blod på tanden. Og med de mange projektbyggerier, bliver der åbnet, op for at flere kan få den centralt beliggende bolig, de drømmer om. Lige nu er tendensen, at det grå guld rykker fra parcelhuset og ind til byen, siger Peter Dybvad.

I Østjylland blev der sat flere nye huse til salg i sidste måned sammenlignet med de øvrige landsdele.

- Det viser en stærk tro på markedet og en øget salgsoptimisme, som er ganske velfunderet, når vi ser på udviklingen på markedet henover 2017. Og lige nu er der intet, der tyder på, at salget vil dykke i Østjylland i det nye år, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Læs også Her kan du få nyt hus til enten kup-pris eller overpris