Boligforeninger skal også holde loven

Århus Kommune slår fast, at boligforeninger ikke må afvise at huse familier, blot fordi de er blevet smidt ud af en anden boligforening.

Alligevel er der usikkerhed, om boligforeningerne fremover vil følge reglerne, oplyser DR P4 Østjylland.

ÅrhusBolig, der administrerer boligerne i 6 boligforeninger i Århus, har endnu en gang fået besked på at følge loven. Denne gang i et brev fra Århus Kommune, der fører tilsyn med boligforeningerne.

- Vi har en klar forventning om, at ÅrhusBolig nu retter ind efter de bestemmelser, der er udstukket, siger Laura Hay (V), der er rådmand for Teknik og Miljø.

Socialministeriet har flere gange gjort Århusbolig opmærksom på, at det er ulovligt at afvise en lejer på baggrund af noget, der er sket i en anden boligforening.

- I sidste instans har vi mulighed for at sætte organisationen under administration, men vi forventer ikke, at det bliver nødvendigt, siger Laura Hay.

Direktør Anders Rønnebro fra Århusbolig vil ikke forholde sig til, om man fremover vil følge reglerne og har ikke yderligere kommentarer til sagen.

Det er Indvandrerrådgivningen, der repræsenterer en af de familier, som ulovligt har fået afslag på at leje en bolig. Her er man rystet over, at ÅrhusBolig ikke umiddelbart vil udtale sig om, om de vil følge reglerne.

- Det er et udtryk for herremandsmentalitet. De har fået en klar besked, og hvis de ikke retter sig efter den, vil vi sende dem i retten, siger Leif Randeris.

<i>Kilde: P4 Østjylland</i>