Bølge af aktioner over Østjylland

Protesterne mod besparelser breder sig til kommunerne Favrskov, Ny Skanderborg og Ny Randers.

Aktionerne mod kommunale besparelser spreder sig til flere østjyske kommuner de næste dage.

I den nye Favrskov Kommune vil grupper af forældre i morgen blokere for adgangen til børnehaverne Toppen og Rylebakken i Hinnerup, Søndervang i Hammel samt Skolefritidsordningen (SFO) i Haldum/Hinnerup.

Også i morgen vil pædagoger og medhjælpere fra samtlige daginstitutioner i Ny Randers nedlægge arbejdet og i stedet holde fagligt møde.

I Ny Skanderborg Kommune har forældre fra Børnehaven Skovhuset og Asylgades Børnehave taget initiativ til en hold-dit-barn-hjemme aktion og sid-ned-demonstration på mandag. De opfordrer alle forældre i kommunen til at holde deres børn hjemme den dag og i stedet møde op til en demonstration foran rådhuset kl. 10-11.

<STRONG>Strejker i Silkeborg og Århus fortsætter</STRONG>

Samtidig fortsætter de omfattende strejker og blokader, der de seneste dage har lammet næsten al børnepasning i Ny Silkeborg og daginstitutionerne i Århus Kommune.

Desuden er ældreplejen i Silkeborg ramt af aktioner.

I Århus har uroen bredt sig til lærerne. I morges var det sikkert, at Jellebakkeskolen, Højvangsskolen og Samsøgades Skole er lukket af strejke i dag. Muligvis vil flere skoler blive lukket i dag eller i morgen.

Følg situationen og se seneste nyt her på hjemmesiden og i dagens og aftenens udsendelser på TV2 | ØSTJYLLAND.