Blokader breder sig i Århus

Konflikten mellem forældre til børnehavebørn og kommunalrådspolitikere i Århus nåede nye højder onsdag. Protesterende forældre planlægger aktion på rådhuset fredag.

De vrede forældre blokerer daginstitutioner i protest mod spareplaner på børneområdet.

171 daginstitutioner i Århus var for anden dag i træk blokeret. Det er 46 flere end dagen før, og yderligere 203 daginstitutioner var lukket på grund af strejkende pædagoger, oplyser forvaltningen. Kun 98 steder gik helt fri.

- Hvor lang tid blokaderne bliver, det ved jeg ikke, men jeg er sikker på, at man vil blive ved med at protestere indtil spareforslagene er taget af bordet, siger talskvinden for de protesterende forældre, Mette B. Larsen. - Jeg ville være villig til at fortsætte til jul, fastslår hun overfor Ritzau.

Fredag planlægger de utilfredse forældre at udvide protesten ved at tage i samlet flok ind på rådhuset med børn, legetøj og madpakker.

Men borgmester Nikolai Wammen holder fast i de besparelser, der har udløst protesterne. Spareforliget vil ikke blive ændret, erklærer borgmesteren.

Se mere i aftenens udsendelser på TV2 / ØSTJYLLAND.

Lister over de berørte institutioner kan ses på: De aktionerende forældres hjemmeside <A href="http://blog.myspace.com/tagansvar" target=_blank><STRONG>Tagansvar. </STRONG></A>Århus Kommunes <A href="http://www.aarhuskommune.dk/" target=_blank><STRONG>hjemmeside</STRONG></A>.

Tidligere nyheder om sagen:<A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=15368"><STRONG>Blokader er ulovlige (20/9-06) </STRONG></A><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=15355"><STRONG>Pædagogstrejke i Århus udvides (19/9-06)</STRONG></A><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=15351"><STRONG>Er børnehaven lukket? (18/9-06)</STRONG></A><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=15331"><STRONG>4000 børn står uden pasning (15/9-06)</STRONG></A>