Blodigt nytår: Tre dræbt

Familiefar og to unge døde i fyrværkeriulykker

02:08

1 af 2

Tre personer er blevet dræbt, mens to andre er blevet alvorligt kvæstet efter to forskellige fyrværkeriulykker nær Mariager.

De to ulykker er sket i henholdsvis Assens og i Skjellerup.

Tidligt torsdag morgen oplyser politiet, at ulykkerne er sket lige omkring midnat i forbindelse med afskydningen af farlige krysantemumbomber.

- De foreløbige undersøgelser har vist, at begge ulykker er sket i forbindelse med affyring af krysantemumbomber, hvor et "bomberør" har været anvendt til affyringen, skriver Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Krysantemumbomber er fyrværkeri, der bruges af professionelle fyrværkere. Det er ulovligt at bruge for menigmand.

Det er ifølge politiet endnu uvist, om de to episoder kan kædes sammen.

Ulykke: Sårede uden for livsfare

- Det er selvfølgelig sådan noget, som vi nu går i gang med at undersøge, siger vagtchef Henrik Beck til Ritzau.

I Assens er den omkomne en 37-årig familiefar, der var gået alene ud i haven på Boeck-Hansensvej for at fyre fyrværkeri af.

Resten af selskabet, deriblandt hans familie, var indenfor, da de så et lysglimt fra haven. Ingen andre kom til skade ved ulykken.

I ulykken på Andedamsvej i Skjellerup har to unge på 24 og 25 år mistet livet, mens to andre på 24 og 28 år er livsfarligt kvæstet. Alle fire er fra Hobro-området, oplyser politiet.

Fakta: Bomben der dræbte tre

De sårede er i helikopter blevet fløjet til Rigshospitalet, hvor lægerne kæmper for at redde deres liv.

De foreløbige undersøgelser tyder på, at ulykken skete i forbindelse med affyring af en krysantemumbombe i et cirka en meter højt metalrør. Men det står indtil videre ikke klart, hvordan og hvorfor affyringen er gået galt.

I begge ulykker eksploderede krysantemumbomberne ifølge politiet tilsyneladende lige uden for bomberørene.

Politiet har af sikkerhedsmæssige årsager tilkaldt Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste til sikring af områderne, inden en egentlig undersøgelse af ulykkesstedet kan foretages, oplyste politiet tidligere på natten til Ritzau.

På Hobro Sygehus blev der oprettet kriseberedskab med læge, psykolog og politi på stedet.

Se et tv-indslag om dødsulykkerne i videoen øverst i artiklen.