Bjerregaard tror på det

Selvom meningsmålingerne forudsiger valgnederlag til Venstre i Århus, er partiets spidskandidat optimist.

Venstres spidskandidat i Århus Kommune, Gert Bjerregaard, gik i dag på gaden med et budskab. Et budskab, som kun 23,4 procent af vælgerne foreløbigt har taget til sig.

Det viser den seneste meningsmåling fra 1. november foretaget af Rambøll for Morgenavisen Jyllands-Posten. Venstres vælgertilslutning er faldet med 10,1 procentpoint i forhold til sidste valg. Det giver et tab på tre mandater. Alligevel er Gert Bjerregaard fortrøstningsfuld:

- Der var jo en meningsmåling i marts, som gav os seks mandater. Nu er der så den seneste meningsmåling, som siger otte mandater, så det går i den rigtige retning.

Spørgsmålet er, om Venstre kan nå det her fem dage før kommunalvalget. I dag kom statsminister Lars Løkke Rasmussen til Århus for at støtte sine partifæller:

- Der er ingen tvivl om, at Venstre er udfordret af, at det rundt omkring var sådan sidste gang, at selvom vi havde et flot valg, var der en række borgmesterposter, som smuttede. Det er nemmere at sidde på et borgmesterkontor og forsvare det end at rykke ind på det. Så det bliver ikke let.

Se tv2oj.dk's tema om kommunalvalget i Århus