Bispe-kandidater mødes i studiet

Vidt forskellige mænd vil begge være biskop

05:20

1 af 2

Det er to meget forskellige kandidater, der stiller op til bispevalg, når biskop Kjeld Holm næste sommer falder for aldersgrænsen og må videregive lederskabet af Århus Stift.

Den ene er Jens Maibom Pedersen, der ikke selv sognepræst. Han er uddannet teolog og er i dag forstander på Diakon-højskolen, som uddanner unge med et religiøst livssyn til job, hvor man passer på børn, ældre og narkomaner indenfor det sociale felt.

Han ser det ikke som et problem, at han ikke selv er præst for at lede dem, der er det i dag.

- Der er netop 300 rigtig dygtige præster, og det jeg skal være god til, det er at lytte til, hvad de siger, så de kan klæde mig på, dér hvor jeg måske ikke selv ved det, siger Jens Maibom Pedersen, der har 20 års menighedsrådserfaring.

- Jeg tror meget, at opgaven er, at folkekirken skal vedkende sig som en del af verden, og så skal vi som præster og som folkekirkemedlemmer se verden, som den er. Det er ikke så kompliceret, men det er meget nødvendigt, siger Jens Maibom Pedersen i et direkte interview på TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se: Portræt: En biskop takker af

Hans modstander, den 55-årige domprovst Henrik Wigh-Poulsen, vil slås for forskellighed i folkekirken. Henrik Wigh-Poulsen har været sognepræst, højskolelærer, domprovst og leder af flere grundvigianske selskaber. Han vil som biskop især værne om forskelligheden.

- En af de store styrker ved folkekirken er, at vi kan rumme forskellighed. Det er en af de helt stærke sider ved folkekirken, at vi kan mødes, som vi er. Der er mange steder i vores samfund, hvor vi ikke kan finde ud af at være sammen og holder os til vores egne. I folkekirken kan vi netop være sammen i al vores forskellighed, siger Henrik Wigh-Poulsen

Se en debat med de to bispekandidater i videoen øverst i artiklen.