Bislev Mejeri fyrer folk

Arla Foods' medarbejdere på Bislev Mejeri blev onsdag orienteret om, at mejeriet er nødt til at skrue ned for produktionen.

Arla Foods' medarbejdere på Bislev Mejeri fik i dag besked om, at mejeriet er nødt til at skrue ned for produktionen af "hvid ost i saltlage" (tidl. kaldt feta) på grund af et fald i antallet af ordrer.

Reduktionen i produktionen svarer til ca. 100 tons om ugen og berører 8-10 medarbejdere, der i videst muligt omfang vil blive tilbudt arbejde på et andet af Arla Foods' mejerier i Nordjylland.

Baggrunden er bl.a. en tilbageholdenhed i at bestille produkter blandt virksomhedens kunder i Mellemøsten, hvor der fortsat er en usikkerhed med hensyn til at købe danske produkter.

- Det er stadig et broget billede, vi oplever lige nu. Nogle kunder genbestiller produkter og andre er tilbageholdende med at forny ordrer, fordi de er usikre på, hvordan situationen vil udvikle sig. Vi oplever ikke en reel boykot, men mere en generel tøven. Samlet set er vi nødt til at nedjustere produktionen, så det modsvarer det reelle salg som i øjeblikket er under niveauet fra begyndelsen af januar, siger salgsdirektør Finn S. Hansen, Arla Foods.