Biskopper: Fodbold er ikke en religion

Tidligere biskop i Aarhus Stift Kjeld Holm og den nye biskop Henrik Wigh-Poulsen diskuterede fodbold og religion i Fodbold med Horup

04:35

1 af 2

Den forhenværende biskop Kjeld Holm og den nye biskop i Aarhus Stift, Henrik Wigh-Poulsen, gæstede tirsdag aften TV 2 | ØSTJYLLANDs fodboldmagasin Fodbold med Horup.

De to herrer er begge store fodboldentusiaster og holder med hvert deres hold.

- Jeg har holdt med AGF i 60 år, og det bliver jeg ved med, lød det fra den tidligere biskop Kjeld Holm.

Henrik Wigh-Poulsen har derimod holdt med Randers FC i 50 år - men som nyindviet biskop i Aarhus Stift kan man godt få lidt sympati for AGF:

- Jeg kan jo mærke, at det trækker lidt, når man bor ude i nærheden af Fredensvang. Man kan jo godt holde med to hold, ikke?, sagde Henrik Wigh-Poulsen.

Men selvom de begge har en stor forkærlighed for fodbold, kunne de aldrig drømme om at blande fodbold og religion sammen:

- Jeg kunne aldrig drømme om - ikke et eneste sekund - at forstyrre vor herre med noget så lige gyldigt som en fodboldkamp, for han har nogle andre, betydeligt væsentligere, ting at tage sig af, lød det fra Kjeld Holm.

Heller ikke den nye biskop kunne drømme om at forstyrre vor herre med fodbold:

- Jeg synes, man skal holde tingene lidt adskilt.

Hør Henrik Wigh-Poulsen og Kjeld Holm diskutere religion og fodbold øverst på siden, hvor de også forholder sig til et konkret eksempel på en præst, der blandede en fodboldkamp sammen med en gudstjeneste.

Du kan se hele Fodbold med Horup-udsendelsen her.