Billig busrute mellem Aarhus og Aalborg meldt til politiet

Færdselsstyrelsen har anmeldt busselskabet Colour Tours fra Viby for at have lanceret ulovlig regional rutekørsel

Færdselsstyrelsen har meldt Colour Tours til Østjyllands Politi.

I sidste uge åbnede selskabet Colour Tours, som ligger i Viby, en ny, billig busrute mellem Aalborg og Aarhus under konceptet Pendulfart.

Nu har Færdselsstyrelsen, som hører under Trafikstyrelsen, politianmeldt selskabet til Østjyllands Politi.

Læs også Region vil lukke 55 busruter: Anne-Lise får svært ved at besøge familien

- Trafikstyrelsen skyder gråspurve med kanoner. Turistture har aldrig været ulovligt, og det er dét, vi gør. Det er helt uhørt, at staten ikke sætter sig ind i tingene, siger Thomas Jensen, pressechef i Colour Tours til TV2 ØSTJYLLAND.

00:48

VIDEO: Colour Tours har cirka 50 afgange om ugen mellem Aarhus og Aalborg. Man får noget mere for pengene, lyder det fra studerende Anne Kristine Simonsen fra Aarhus.

Luk video

Billigere og hurtigere

Ruten har seks til 12 daglige afgange mellem Aalborg og Aarhus – cirka 50 om ugen. De første billetter koster 25 kroner, men herefter bliver prisen 80 kroner per tur.

TV2 ØSTJYLLAND mødte fredag Anne Kristine Simonsen, der til daglig studerer i Aarhus. Hun var på vej til Aalborg med en veninde. 

- Det er udelukkende på grund af prisen, at jeg tager ruten. Jeg fik den anbefalet af nogle studiekammerater, fordi det er meget billigere. Så tager den også kortere tid, men det fandt jeg først ud af bagefter, siger Anne Kristine Simonsen til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Vi er to veninder, der skal afsted, og det koster 160 kroner for os begge to, hvorimod det havde kostet 140 kroner for mig selv at tage afsted. 

Ved rutekørsel forstås blandt andet:

Regelmæssig befordring af personer med motorkøretøj i en bestemt trafikforbindelse, som finder sted over mindst tre kørselsdage og mindst én gang om ugen, og hvor på- eller afstigning kan ske inden for forud fastsatte områder.

Fra i dag fredag tilbyder selskabet også flere daglige afgange på strækningen mellem Aarhus-Vejle og Aarhus-Herning

Færdselsstyrelsen skriver i en pressemeddelelse, at de ikke har udstedt tilladelse til regional rutekørsel mellem Aalborg og Aarhus, mellem Aarhus og Vejle eller mellem Aarhus og Herning.

Derfor mener Færdselsstyrelsen, at selskabet har lanceret ulovlig rutekørsel, og overtræder loven om "regional rutekørsel" uden tilladelse. 

Det er okay, man har nogle busser, som tager de populære ruter uden at stoppe alle mulige steder, lyder det fra Anne Kristine Simonsen, der studerer i Aarhus.

Tager det stille og roligt

Colour Tours, som står bag pendulfart.dk, tager politianmeldelsen stille og roligt.

- Vi tager det helt stille og roligt. Lige nu afventer vi politiets efterforskning, og så tager vi den derfra. Vi er ikke nervøse, slet ikke, for vi gør ikke noget ulovligt, og det er vores jurister helt enige om, siger Thomas Jensen, pressechef i Colour Tours.

Læs også Regionen skal spare 60 millioner på busruter

Brancheorganisationen for busvognmænd i Danmark - Danske Busvognmænd (DB) har følgende kommentar til anmeldelsen på deres hjemmeside.

- Danske Busvognmænd har adskillige medlemmer, der hver dag udfører turistbuskørsel og rutekørsel i regi af fjernbuskørsel, trafikselskaber, flextrafik, kommuner og regioner. Det er naturligvis vognmandens ansvar at sikre sig, at kørslen finder sted i overensstemmelse med reglerne. Dette gælder hvad enten kørslen udføres som hovedleverandør eller underleverandør, udtaler Michael Nielsen, administrerende direktør i Danske Busvognmænd.

Læs også Sprinkleranlæg til millioner skal hindre ny dødsbrand i Norddjurs

I følge Colour Tours så gør de ikke andet, end mange andre gør i andre brancher.

- Der er ingen smuthuller. Det her er organiseret, og Pendulfart er, som Momondo er for flyselskaber, siger pressechef Thomas Jensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Østjyllands Politi bekræfter, at de har fået en anmeldelse på et busselskab.

Colour Tours, som står bag pendulfart.dk, tager politianmeldelsen stille og roligt.