Bilka og Føtex fjerner hjemmesko med kaninpels

Salling Group tilbagekalder en hjemmesko, der strider imod kædens egne regler.

Det er denne hjemmesko, en ballerina i strik med en kvast, der nu bliver fjernet fra Føtex og Bilka. Foto: Salling Group

En ballerina i strik pyntet med kaninpels på hylderne i Føtex og Bilka har skabt kritik. Nu tager Salling Group konsekvensen og fjerner hjemmeskoen fra butikkerne.

Brug af kaninpels er fuldt lovligt, men er i strid med kædens egne regler på området, lyder det.

Vi vil selvfølgelig benytte anledningen til at gennemgå vores producerer og arbejdsgange samt kommunikationen med leverandører, deres produktion og mærkning.

Signe Jensen, Salling Group

- Vi har en klar politik, og vi accepterer ikke produkter, der er fremstillet af eller pyntet med ægte pels. Produktet er naturligvis ikke købt eller bestilt med ægte pels. Det er bestilt med pynte-kvast af polyester hos leverandøren, så også af denne årsag, er forekomsten uacceptabel. Og derfor trækker vi skoene tilbage, siger Signe Jensen, produktchef på sko i Salling Group, i en pressemeddelelse.

Det er dyreværnsforeningen Anima, der har gjort Salling Group opmærksom på forekomsten af ægte pels på skoene.

Læs også Dyrevelfærdsmærke skal udvides - men ved du, hvad det betyder?

- Vi er glade for, at Anima har bemærket, at produktet ikke lever op til vores standarder og klare regler. Vi kontrollerer løbende vores produkter, men vi vil selvfølgelig benytte anledningen til at gennemgå vores producerer og arbejdsgange samt kommunikationen med leverandører, deres produktion og mærkning, så vi tilsikrer, at vi fremover udelukkende har tekstilvarer, der overholder vores regler, uddyber Signe Jensen.

Kunder, der må have købt hjemmeskoene, er velkomne til at aflevere skoene tilbage i butikkerne – og få deres penge retur. Det kan ske uden forevisning af bon, lover Salling Group.

04:37

VIDEO: 18-årige Mia Frandsen fra Ebeltoft blev fyret fra Føtex for at spise en kanelsnegl. Hør hendes historie her, hvor du kan også se, hvordan Salling Group i sidste uge forholdt sig til bortvisningen af Mia Frandsen.

Luk video