Bilerne ud af byen

Kommunen har plan for forventet trafikkaos

Aarhus Kommune fremlagde onsdag den trafikplan, der skal afværge et forventet trafikkaos i byen. En del af planen er, at bilerne fremover skal tvinges ud af byen.

Det er først og fremmest den travle trafik langs Aarhus Havn, der vil give store udfordringer. På trods af øget trafik skal fire spor reduceres til to på grund af den kommende letbane, og ifølge kritikere vil det give kaos og lange bilkøer, når der samtidig vil være et omfattende byggeri i gang på havnen som eksempelvis den nye bydel og det store multimediehus.

Onsdag fortalte rådmanden for Teknik og Miljø i Aarhus, Bünyamin Simsek fra Venstre, at man vil undgå det fremtidige kaos ved at tvinge trafikanterne til at køre uden om midtbyen.

- Vi vil gerne have, at trafikken færdes uden om vores by. Den gennemgående trafik sker via vores ringvejsystem og ringgadesystem, ligesom i andre store byer og det skal vi som aarhusianere til at vænne os til. Vi skal ikke tage den hurtigste, men i stedet den nemmeste vej, fortæller Bünyamin Simsek til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se hele historien øverst på siden.