Bidt i benet: Inventartyv straffet for at "skrælle" BMW

En vaks politihund og betjente på lur fik sat en stopper for to ud af tre tyveknægte, der tømte en mands BMW for størstedelen af dens inventar

Den ene af tre tyve blev hurtigt indhentet af en politihund, da han forsøgte at flygte fra betjenene. Foruden en anholdelse kostede det ham et bid i benet og en tur på skadestuen. Foto: Henning Bagger - Scanpix

Ruder, rat, lygter, speedometer og kofangere manglede, da en mand steg ind i sin BMW efter endt arbejdsdag. I stedet lå inventaret i en fint stablet bunke ved et hul i hegnet ind til mandens arbejdsplads. 

Det besynderlige syn fik manden til at ringe til politiet, der straks sendte en hundepatrulje ud til stedet.

Læs også Slut med visitationszone i Aarhus V og Tilst

BMW'en var sandsynligvis ikke blevet blottet for udstyr, hvis ikke gerningsmændene havde tænkt sig at bruge det til noget. Det var tanken bag, at politiet valgte at lægge sig på lur i nærheden og vente på, at "skrællerne" vendte tilbage. 

Røg i bøllefælden

Det varede ikke længe, før de skyldige røg i bøllefælden. En bil kom pludselig kørende, og tre unge mænd steg ud med kurs mod hullet i hegnet. 

- I er anholdt, råbte politiet, mens de sprang op for deres skjul. 

Den ene frøs på stedet og blev straks lagt i håndjern, mens de to andre stak halen mellem benene. 

Læs også Teenage-tyve løb fra anholdelse: Efterlyst over politiradio

Det gik ikke politihundens snude forbi. Med den lange pote foran satte den i løb efter mændene og fik fat i benet på den ene. 

Den forbidte bandit blev derefter anholdt og sigtet for tyveri ligesom sin ene makker. Han måtte også en tur på skadestuen for at få tandaftrykket tjekket. 

En slap væk

Den tredje inventartyv slap for både hundebid og håndjern. Han nåede ind i sin bil, og selvom politiet kørte ind foran ham for at blokere flugtvejen, lykkedes det ham alligevel at køre fra dem. 

Han er stadig ude af syne, så politiet er nu i fuld gang med efterforskningen for at finde frem til, hvor han befinder sig. 

Læs også Politi efterlyser mænd i forbindelse med drabsforsøg