Bestseller køber byggegrund i Århus

Århus Byråd forventes på onsdag at godkende salget af et udbudt areal på den nye bydel på havnen i Århus til Bestseller.

Én af de velbeliggende og attraktive erhvervsgrunde på De Bynære Havnearealer skal huse Bestsellers nye domicil i Århus. Koncernen har budt på området Pier 2, Felt 1, som ligger centralt placeret for foden af Randersvej/Nørreportkrydset.

Århus Byråd forventes på onsdag at godkende salget og opførelsen af 20.000 etm2 erhvervsejendom til brug for koncernens egne mærker for en samlet pris på 110 mio. kr. Et enigt bedømmelsesudvalg bestående af repræsentanter for byrådets politiske partier har i dag anbefalet, at byrådet tiltræder indstillingen.

Byggeriet skal huse administration, kontorarealer, showrooms mv. Det er forventningen, at Bestseller placerer ca. 500 arbejdspladser med tilknytning til koncernens selskaber i det nye byggeri Århus.

- Jeg er virkelig glad for, at vi med salget til Bestseller får placeret en af vor tids mest succesrige og innovative danske virksomheder i Århus. Det er en begivenhed med store perspektiver for byen, for det understreger strategien i vores nye erhvervsplan, hvor vi netop ønsker at tiltrække virksomheder, der har fokus på viden, velkvalificeret arbejdskraft og en skærpet international profil, udtaler borgmester Nicolai Wammen i en pressemeddelelse.

Også rådmanden for Teknik og Miljø, Peter Thyssen, hilser Bestseller velkommen til byen.

- Med Bestsellers tilbud får vi en bebyggelse af høj, arkitektonisk kvalitet, som visuelt vil danne port til bydelen set fra Nørreport. Når Bestseller vælger at placere sig på De Bynære Havnearealer, er det samtidig et særdeles positivt udtryk for, at erhvervslivet tror på Århus og den nye bydel på havnen som et centrum for vækst og udvikling.

I forlængelse af salget af arealet vil der efterfølgende komme en lokalplanproces, hvor det konkrete projekt skal vurderes nærmere.