Besættere sigtet for hærværk

Unge besættere i Århus er sigtet for hærværk, vold mod politiet samt krænkelse af husfreden, oplyser politimesteren i Århus.

Århus Politi har sigtet flere unge besættere for husfredskrænkelse, hærværk samt vold mod politiet. Politiet har i foråret fire gange rømmet en besat bunker fra krigens tid samt to besatte ejendomme i byen.

I juni beskød besætterne betjentene med flasker med urin og maling, da politiet ryddede en ejendom i Mejlgade. Her blev nogle af de anholdte besættere sigtet for vold mod tjenestemand i funktion. Det oplyser politimesteren i Århus i et svar fra fungerende justitsminister Lars Barfoed (K) til Morten Messerschmidt (DF).

Denne efterlyser skærpede straffe til besætterne for "disse helt uacceptable aktioner", så politiet sigter aktivisterne for andet end krænkelse af husfreden. Det forsøger ordensmagten også, oplyser politimesteren i Århus.

- Århus Politi er meget opmærksom på at rejse sigtelse for andet end husfredskrænkelse, såfremt der er bevismæssigt grundlag herfor, således som det er sket i forbindelse med de seneste rømninger, hedder det. Derfor lægger politiet vægt på at dokumentere og sikre beviser for andre brud på straffeloven, forklarer politimesteren, som understreger, at straffesagerne mod de implicerede ikke er afsluttet. I juni anholdt politiet 14 unge, som i et par uger havde besat den tre etager høje ejendom i Mejlgade. Politiet måtte anvende kædesave for at komme ind i huset, hvor besætterne havde fjernet den indvendige trappeopgang fra 1. til 2. sal. /ritzau/