Bertel Haarder på Folkemødet: Drop al det jyderi

Den sangglade Venstre-politiker og initativtager til folkemødet på Bornholm er træt af både københavneri og jyderi

01:29

VIDEO: Bertel Haarder (V) er lige så træt af jyderi som af københavneri.

Lige efter at være gået fra scenen til en omgang fællessang på Folkemødet på Bornholm, fangede TV2 ØSTJYLLAND Bertel Haarder (V) til en kort snak om hans syn på humor i politik og humorforskelle på tværs af Danmark. 

Den erfarne folketingspolitiker understregede vigtigheden af humor, og så blev han lidt irriteret på spørgsmålet om, hvorvidt der var humor fra den ene egn af Danmark, som han foretrak fra for en anden. 

Læs også Rytteriet til Folkemødet: - Man skal kunne tåle at blive drillet

- Vi er et folk, og vi kan lide humor allesammen. På Christiansborg tænker jeg altså aldrig på, om folk er jyder eller københavnere. Til gengæld så ærgrer jeg mig over den diskussion, der er om øst og vest og København og det øvrige land, siger han og tilføjer:

- Det bør jeg faktik skrive en sang om, som gør rigtig nar af det, for det er noget slemt jyderi, og jyderi er lige så slemt som københavneri. 

00:23

VIDEO: Vittigheder fra hele landet har været en af hjørnestenene i underholdningen i TV2 Regionernes fælles telt på Folkemødet. Ideen har været at undersøge forskelle og ligheder mellem humoren i øst og vest, syd og nord. Kulturordfører for Dansk Folkeparti, Alex Ahrendtsen, er specielt glad for den fynske humor.

Luk video

Humor bag facaden på Christiansborg

Bertel Haarder har på folkemødet også snakket om humor bag facaden på Christiansborg på TV 2 Regionernes scene. 

- Humor kan løse op for en svær situation og bidrage til kammeratskab og gensidigt drilleri, som kan være godt, siger Bertel Haarder. 

Han er også kendt som Venstres egen lejlighedssangskriver, og lige præcis den evne, var næsten, i forhold Bertel Haarder selv, med til at redde en regerings liv en gang. 

Læs også I kørestol til Folkemødet: - Det uperfekte er også perfekt

- Vi var næsten blevet så uenige, at det var helt forfærdeligt, men vi skulle have middag bagefter på Marienborg. Og her nåede jeg at skrive en sang, som gjorde grin med det hele, og så kom vi bare til at grine af det i stedet, siger han og har et bud på, hvordan humor kan løse problemer:

- Kan man folk til at grine af sig selv især, så løser det op for en hel masse ærgelse og bitterhed, siger han. 

Nick Hækkerup (S) og Jakob Ellemann-Jensen (V) dystede i en joke-battle på Folkemødet. Se mere herunder: