Beredskabet er klar, uanset hvor slemt blæsevejret bliver

Falck har skadeservice klar, hvis stormen skulle give store udfordringer i det østjyske. Hvilket man ikke regner med på nuværende tidspunkt

Der er ikke kaldt ekstra mandskab ind, men mange holder sig standby. Sådan lyder meldingen fra Falck i Østjylland ovenpå udsigten til kraftig blæst søndag.

- Vi følger situationen tæt, men seneste nyt jeg har hørt er, at Østjylland ikke bliver hårdt ramt. Men meget er stadig usikkert, så vi er klar, siger driftschef hos Falck i Region Midtjylland, Thomas Dietz.

Han fortæller desuden, at man med stor sandsynlighed under alle omstændigheder kommer til at prioritere opgaverne. Der vil være væltede træer, som må blive liggende lidt længere, hvis der er personer i fare. Det er vilkårene under et voldsomt blæsevejr.

- Igen må vi så opfordre østjyderne til at få deres trampoliner, havemøbler og andre løse genstande i sikkerhed. Ved seneste kraftige blæst så vi, at flere stadig ikke havde styr på dem, så det er på tide nu, lyder det fra Thomas Dietz.

Kraftigst i den nordlige del af regionen

Samtidig skal fodgængere, cyklister og bilister være opmærksomme på nedfaldne træer, der kan genere trafikken, fortæller driftschefen.

Usikkert hvor hårdt blæsten rammer

Hos DMI kan man stadig ikke udelukke vindstød op til orkanstyrke i det østjyske, selvom man forventer, at Vestjylland bliver hårdest ramt.

- Der er dog en risiko for særdeles kraftig vind også i Østjylland. Det lader til, at det især bliver den nordlige del af regionen, der får kraftigst blæst, forklarer vagtchef hos DMI, Dan Nilsvall.

Ifølge vagtchefen skulle den værste vind være ovre omkring kl. 1-2 natten til mandag.

Anette Lykke Petri

Politiet inddrages i smitteopsporing

john Møller Kørerlærer

play Alle køreprøver udsat igen: Kasper må se langt efter sit kørekort

glatte veje glat vej trafik vinter

play Risiko for spejlglatte veje mandag morgen: Der kan lokalt falde isslag i nat

Jørn Okbo jazzbutikken

play VIDEO: Mød manden der satte Aarhus på jazzens verdenskort

sø is vinter kulde frost

Politiet advarer om livsfare efter flere anmeldelser om leg på tynd is

Fatma Cetinkaya

play Farvel til politik: Fatma Cetinkaya genopstiller ikke