Beredskab vil hjælpe østjysk stork gennem vinteren

En stork har det tilsyneladende så godt i Østjylland, at den har valgt at blive vinteren over

Foto: Jannie Houmann

På denne årstid trækker de danske storke normalt til varmere himmelstrøg i det sydlige Europa.

Men en stork er de seneste par uge blevet set i Østjylland. Senest opholdt den sig på en golfbane i Højbjerg, som man kan se på billedet øverst på siden.

Med de nuværende temperaturer klarer storken sig fint i Danmark, men når de falder og frosten sætter ind, kan den få svært ved at klare sig gennem vinteren.

Gruppen bag hjemmesiden storkene.dk har derfor et beredskab, der står klar til at tage sig af storken.

Langbenet fyr på besøg tæt på Randers

- Lige nu bliver markerne stadig vinterpløjet, hvilket blotlægger orme og biller, som storken kan leve af. Men en stork kan på ingen måde klare sig gennem en normal dansk vinter uden en eller anden form for hjælp, siger Jess Frederiksen fra storkene.dk til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Nødberedskabet stor klar med foder og en storkerede, hvor storken, der ikke har helt styr på nord og syd, kan opholde sig.

- Men det kræver, at den slår sig ned et sted. Lige nu er den set i både Aarhus, Silkeborg og omkring Djursland, så den er lidt flyvsk, men vi vi meget gerne have lokaliseret den, siger Jess Frederiksen.

- Og så er vi meget interesserede i at finde ud af, om den er ringmærket, så vi ved, hvor den kommer fra, fortsætter han.

Ifølge Jess Frederiksen er der jævnligt storke, der overvintrer i Danmark, men i Jylland er det ved at være et par år siden.

Tirsdag formiddag blev storken set på en mark ved Lergravvej i Trige nord for Aarhus.

Hvis du ser storken, må du derfor meget gerne kontakte storkene.dk.