Bent passer på dyrene i Mols Bjerge

Driftleder Bent Caspersen har styr på "sine" dyr i Mols Bjerge

Flere hundrede køer og får har job som naturplejere i Mols Bjerge, og Bent Caspersen er ansat af Naturstyrelsen til at tage hånd om dyrene, hvilket han gør med glæde.

Han tager sig af dyrene 365 dage om året, og lige i øjeblikket er der ekstra travlt, for både små nye kalve og lam fødes i døgndrift.

Livet + det løse besøgte Bent Caspersen en aprilmorgen, hvor det ret hurtigt stod klart, at Bent Caspersen har styr på alle dyrene.

- Jeg har i alt 143 køer. Lige her har jeg 48 køer i hver side, og så tæller jeg jo mine køer. Jeg ved, der står tre i hver, og der mangler to der. Så tager jeg ATV'eren og kører ned på marken, og så kan jeg konstatere, at de har fået en kalv, siger Bent Caspersen.

Økologien gør fremskridt i Østjylland

Hvis han ikke er i stalden, så kører han rundt på sin ATV for at se til dyrene, der går rundt i Mols Bjerge, og her møder han ofte Naturbørnehaven Mols Bjerge. Børnene hjælper gerne Bent Caspersen med at kigge efter dyrene.

Det har dog ikke altid været en selvfølge for Bent Caspersen at være "dyrepasser".

5.000 gæster så køerne komme på græs ved Karensminde

- Bent har været mega bange for køer, og det er rigtigt. Han har faktisk ar på kroppen fra pigtråd, hvor han er rullet igennem, fordi han løb væk fra nogle køer på en mark, siger Bent Caspersens kone, Susanne Caspersen.

Se indslaget i ovenstående video.

Indslaget er en del af programmet Livet + det løse, der bliver vist på TV 2 | ØSTJYLLAND torsdag den 28. april klokken 19.50. Du kan også se udsendelsen her.

Preben Bosse samler på livgardereffekter

play VIDEO: Prebens garage har et royalt præg: - Jeg har fået det ind med modermælken

Kattegatbro illustration

Lokal politiker: Konsekvenserne af en Kattegatbro skal undersøges nærmere

Tanja Lauenborg

Vil tilbage i politik

Jacob Thage Museum Jorn

Museer presset af coronapas: Publikum udebliver

BTK Viby

Højgravid vinder DM i bordtennis

Syddjurs Kommune

Vigtigt smittetal stiger fortsat på Djursland

Dagens mest læste