Bent H.: Ikke flere besparelser

Regionsrådsformand Bent Hansen (S) forventer ikke flere fyringer eller nedskæringer efter økonomisk indsprøjtning

01:04

1 af 2

Det bliver ikke nødvendigt at finde yderligere besparelser, lyder det fra regionsrådsformand Bent Hansen (S), selvom regionerne "kun" kan se frem til en økonomisk hjælp på 1,5 milliarder kroner.

Regeringen og Danske Regioner indgik torsdag en aftale, der skulle sikre, at regionerne kunne undgå flere nedskæringer. Regionerne havde på forhånd krævet to milliarder.

Alligevel mener Bent Hansen, at det er nok til at undgå at skulle skære yderligere ned på sundhedsområdet:

Se også: Færre penge til regionerne

- Det gør, at jeg en forventning om, at de besparelser, vi har vedtaget er tilstrækkelige, og at vi ikke skal finde yderligere besparelser, og at det ikke bliver nødvendigt med yderligere fyringer i Region Midtjylland, siger han til tv2oj.dk.

Regionen skal spare 700 millioner kroner og har tidligere på året præsenteret et sparekatalog. Derfor glæder det Bent Hansen, at regionerne har fået en økonomisk indsprøjtning - på trods af, at den ikke var så stor som håbet:

- Vi vidste godt, at der var en samlet ramme, vi kunne få af på 2,4 milliarder, og vi forventer, at regionerne får omkring 800 millioner i finansloven senere på året, som især skal bruges til de akutte afdelinger, fortæller Bent Hansen.