Behandler alvorlig lækagesag

Lækagesag på politikernes dagsorden 

Politikerne i Region Midtjyllands Forretningsudvalg behandler i dag en meget omtalt lækage-sag.

Det er blandt andre Venstres medlem af Regionsrådet, Jørgen Winther, der retter en skarp kritik mod Region Midtjylland fordi fortrolige oplysninger fra et møde i Forretningsudvalget er blevet videregivet.

- Det er chokerende, siger Jørgen Winther, der dog ellers ikke ønsker at kommentere sagen før torsdagens møde er overstået i eftermiddag.

Brud på tavshedspligten

Det er en aktindsigt i en sag om økonomisk støtte til produktion af tv-indslag om sygehusbyggerierne i Skejby og Gødstrup, der ifølge Jørgen Winther afslører bruddet på tavshedspligten.

Dokumenterne viser, at en nøgleperson har videresendt et referat af de udtalelser, der er fremkommet på det lukkede møde, til personer på Skejby Sygehus og Hospitalsenhed Vest.

Formanden for Regionsrådet, Bent Hansen (S) har tidligere erkendt overfor TV2 | ØSTJYLLAND, at der er sket brud på tavshedspligten:

- Det er klart, at der ikke skal foreligge referater, hvor det fremgår, hvad navngivne politikere har sagt på møder i Forretningsudvalget, siger Bent Hansen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Der er nu lavet en redegørelse om sagen, og det er den der blive behandlet på et ekstraordinært møde i forretningsudvalget torsdag eftermiddag.