Bedste vinterferie nogensinde: Østjyske museer jubler

Kunstmuseet ARoS, Fregatten Jylland og Museum Jorn melder om den bedste vinterferieuge nogensinde i museets historie

Foto: Henning Bagger (Scanpix) / Fregatten Jylland / Torben Christensen (Scanpix)

Der har været travlhed i billetlugerne på museerne i Østjylland denne vinterferie.

Flere museer melder om den bedste vinterferie hidtil - og nogen endda om den bedste uge nogensinde.

På Museum Jorn i Silkeborg kan man slet ikke få armene ned. Her åbnede man for et par uger siden udstillingen "jorn+munch", hvor værker af danske Asger Jorn og norske Edvard Munch bliver udstillet side om side.

Læs også Munch og Jorn hænger side om side i Silkeborg

I løbet af uge 7 har over 7.000 gæster indløst billet til museet. Det er næsten tre gange så mange, som der plejer i vinterferien. De forrige år har besøgstallet ligget på mellem 2.000 og 3.000, men det har hit-udstillingen med Jorn og Munch altså nu lavet om på.

Læs også Oh Boy: Aros-ikon skal splittes i to

- Det vælter ind med folk her. Hver dag har vi stadig omkring 500 gæster. Vi troede, det ville aftage, men det fortsætter bare. Vi har blandt andet mange tyskere, der kommer. Så mange, at vi har været nødt til at lave særlige tyske rundvisninger, fortæller kommunikationschef Lars Hamann til TV 2 | ØSTJYLLAND.

00:40

VIDEO: Dronning Margrethe indviede Jorn og Munch udstillingen den 10. februar i Silkeborg.  Video: Henning Bagger - Scanpix

Luk video

Også på kunstmuseet ARoS i Aarhus har man mærket en stor interesse i skolernes vinterferie. Her blev ugen den mest besøgte nogensinde med hele 63.540 besøgende, hvoraf de 40.556 indløste billet til udstillingerne.

Den tidligere rekord var fra 2013, hvor 36.830 besøgende købte billet for at se skulpturen Boy og de andre værker.

  Foto: Fregatten Jylland

På Fregatten Jylland i Ebeltoft er man også mere end bare glade. Vinterferien var lig med næsten en tredobling af besøgstallet. I år var der omkring 3.000 besøgende sammenlignet med tidligere år, hvor niveauet normalt ligger på 1.200.

Driftschef Bo Jessen Fogh Laursen peger på, at det er fregattens nuværende udstilling "Vikingeskibene kommer", hvor seks vikingeskibe der blev brugt til åbningsshowet i Aarhus, da byen blev europæisk kulturhovedstad, der tiltrækker mange.

- Det er en sanselig udstilling, som fortæller en historie i sammenhæng med vores egen. Folk får mulighed for at komme helt tæt på skibene, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND. 

01:48

VIDEO: Sådan så det ud den 21. januar i år, da vikingeskibene bevægede sig gennem Aarhus by i forbindelse med Aarhus 2017-åbningsshowet. 

Luk video